sábado, 13 de octubre de 2012

Insurgent - Veronica Roth


Títol català: Insurgent
Títol castellà: Insurgente
Títol original: Insurgent
Autor: Veronica Roth
Any de publicació: 2012
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: L'Illa del Temps
Nº de pàgines: 420
Preu: 18,95 €
Enquadernació: Rústica amb solape


La Tris, amb només setze anys, haurà de lluitar per descobrir la veritat que la pot salvar a ella i als qui estima. I haurà de prendre decisions que poden tenir conseqüències inesperades i completament devastadores.






En aquest llibre continuen les aventures de la Beatrice Prior o la Tris, com ella mateixa va escollir cridar-se en triar la facció d’Intrepideza. Després del cruel atac contra Abnegació, perpetrat pels intrèpids mentre eren controlats per una simulació dirigida per Erudició. El sistema de faccions ha quedat molt danyat, tot el que coneixia i en el que es recolzava la seva societat va estar trastocat. La Tris i en Tobias juntament amb altres supervivents, busquen refugi mentre tracten d'organitzar-se i decidir els seus següents moviments.

L’Intrepideza ha quedat dividida, després que la simulació fos detinguda per la Tris. Tots dos bàndols semblen condemnats a enfrontar-se, en aquest confús panorama en el qual sorgeixen nous i preocupants elements, que jugaran un paper clau en el desenvolupament dels esdeveniments i en la pròpia història de l'amor entre la Tris i en Tobias. D'aquesta manera, es va gestant una confrontació decisiva, amb una contínua escalada de tensió fins a arribar a un autentico clímax èpic, en un punt de no tornada.

És l'hora de prendre decisions dures, la Tris haurà de triar segons la seva consciència. Guiada per la seva particular condició de Divergent, que no l'hi posa gens fàcil, doncs les seves decisions semblen massa sovint enfrontades amb els seus sentiments. Cor i deure són en aquests moments termes oposats.

Com s'apunto en la primera part, un gran secret s'amaga darrere de les accions d'Erudició. Sobre ell es polaritzessin totes les opcions dels diferents bàndols, que van sorgint en el conflicte. Segons l'actitud que cadascun prengui referent a aquest secret, i àdhuc en el cas en què no crea que existeixi tal secret, encara que sigui o no revelat la societat mai tornarà a ser la mateixa.

També sabrem més sobre el perquè són tan especials els Divergents i perquè la Tris és va esdevenir peculiar fins i tot entre ells, atraient l'atenció sobre si mateixa per part dels seus enemics. Obligant-la a no ser simplement una Divergent, sinó anar més enllà i convertir-se per fi en una autentica Insurgent.

En aquesta segona part, es manté l'interès sobre aquesta societat distòpica i fins i tot es podria dir que l’augmenta. Aventures, amor i fantasia es barregen amb inquietants reflexions socials, per aconseguir un gran relat del que esperem saber més, en la més que probable continuació.







En este libro continúan las aventuras de Beatrice Prior o Tris, como ella misma eligió llamarse al elegir la facción de Intrepideza. Tras el cruel ataque contra Abnegación, perpetrado por los intrépidos mientras eran controlados por una simulación dirigida por Erudición. El sistema de facciones ha quedado muy dañado, todo lo que conocían y en lo que se apoyaba su sociedad esta trastocado. Tris y Tobias junto con otros supervivientes, buscan refugio mientras tratan de organizarse y decidir sus siguientes movimientos.

Intrepideza ha quedado dividida, después de que la simulación fuera detenida por Tris. Ambos bandos parecen condenados a enfrentarse, en este confuso panorama en el que surgen nuevos y preocupantes elementos, que jugarán un papel clave en el desarrollo de los acontecimientos y en la propia historia del amor entre Tris y Tobias. De esta manera, se va gestando una confrontación decisiva, con una continua escalada de tensión hasta llegar a un autentico clímax épico, en un punto de no retorno. 

Es la hora de tomar decisiones duras, Tris deberá elegir según su conciencia. Guiada por su particular condición de Divergente, que no se lo pone nada fácil, pues sus decisiones parecen demasiado a menudo enfrentadas con sus sentimientos. Corazón y deber son en estos momentos términos opuestos. 

Como se apunto en la primera parte, un gran secreto se esconde detrás de las acciones de Erudición. Sobre él se polarizaran todas las opciones de los distintos bandos, que van surgiendo en el conflicto. Según la actitud que cada uno tome al respecto de este secreto, y aun en el caso en que no crea que exista tal secreto, aunque sea o no revelado la sociedad nunca volverá a ser igual.

También sabremos más sobre el porqué son tan especiales los Divergentes y porqué Tris es peculiar aun entre ellos, atrayendo la atención sobre si misma por parte de sus enemigos. Obligándola a no ser simplemente una Divergente, sino ir más allá y convertirse por fin en una autentica Insurgente.

En esta segunda parte, se mantiene el interés sobre esta sociedad distópica e incluso se podría decir que aumenta. Aventuras, amor y fantasía se mezclan con inquietantes reflexiones sociales, para lograr un gran relato del que esperamos saber más, en la más que probable continuación.

4 comentarios :

  1. Hola, a mi em va agradar moltíssim aquesta segona part, la que no em va agradar és que no s'avança molt en la trama. :S
    Un petó!

    ResponderEliminar
  2. It seems grate book!
    Have a nice weekend!

    ResponderEliminar
  3. ¡Hola guapi! Le tengo unas ganas impresionantes a esta saga.
    Gracias por la reseña
    ¡Un besazo!

    ResponderEliminar