martes, 20 de noviembre de 2012

Caçadors d'ombres. Els orígens: 2. El príncep mecànic - Cassandra Clare


Títol català: Caçadors d'ombres. Els orígens: 2. El príncep mecànic
Títol castellà: Cazadores de sombras. Los orígenes: 2. Príncipe Mecánico
Títol original: The Infernal Devices. Book Two. Clockwork Prince
Autor: Cassandra Clare
Any de publicació: 2012
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: L'Illa del Temps
Nº de pàgines: 492
Preu: 17,95 €
Enquadernació: Tapa dura



La Tessa Gray, finalment, ha trobat entre els caçadors d’ombres la seguretat que tant anhelava, però sap que si la Charlotte, la seva protectora, perd el poder, aquesta nova estabilitat s’enfonsarà ràpidament.

Amb l’ajuda d’en Will i d’en Jem, la Tessa arribarà a la conclusió que la guerra entre els caçadors d’ombres és, al cap i a la fi, una qüestió personal… i descobrirà que la seva història familiar és més sinistra del que mai s’hauria pogut imaginar. Quan es trobi un dimoni mecànic que està al corrent de tots els seus movimens, s’adonarà que un d’ells els ha traït…





El príncep mecànic és el segon lliurament de Caçadors d'ombres: Els orígens, en ella continuen les aventures de la Tessa Gray en l'institut que els Nefilim tenen a Londres. 

Després dels successos de l'anterior lliurament, contínua la recerca del Magister, pressionats pels enemics de la directora de l'institut, que han posat un termini màxim per donar amb ell, si no ho aconsegueixen substituiran a la Charlotte. Això tindrà terribles conseqüències per a tots, encara pitjors de les quals al principi puguin semblar. 

Per fi coneixerem perquè Will és com és, amb aquest caràcter insuportable que fa que tots li rebutgin, a pesar que qui ho coneix bé intueix en ell grans qualitats. La Tessa aprofundeix en la seva amistat per en Jem, al que cada vegada ira prenent més estima fins al punt que el seu cor quedarà dividit i confús, entre el que sent per en Will i per en Jem. 

Sabrem més sobre la relació d’en Will i en Jem, i sobre els costums dels caçadors d'ombres. La Tessa conforme va coneixent el seu món, especialment als seus amics de l'Institut, va sentint-se cada vegada més en família entre ells. 

L'amenaça dels engendres mecànics i del sinistre Magister se segueix cerniendo sobre tots, quedant clar que l'odi que sent aquest cap als Nefilim ve des de lluny en el temps. La Tessa segueix sense tenir clars els seus estranys orígens, perquè l'única explicació que se li ocorre sembla impossible i cada cosa que descobreix complica cada vegada més les coses. 

Tota aquesta saga és genial i aquestes novel·les dels orígens tenen el valor afegit de situar-se en l'època victoriana, que aconsegueix donar-los cert encant atemporal. A més els engendres mecànics representen una estètica peculiar i modernista amb cert toc que recorda a l'estil steampunk, aleshores indica que les coses estan canviant en aquest meravellós món ple d'éssers màgics i dels magnífics Nefilim. 






El príncipe mecánico es la segunda entrega de Cazadores de sombras: Los orígenes, en ella continúan las aventuras de Tessa Gray en el instituto que los Nefilim tienen en Londres. 

Tras los sucesos de la anterior entrega, continua la búsqueda del Magister, presionados por los enemigos de la directora del instituto, que han puesto un plazo máximo para dar con él, si no lo consiguen sustituirán a Charlotte. Esto tendría terribles consecuencias para todos, aún peores de las que en un principio puedan parecer. 

Por fin conoceremos porque Will es como es, con ese carácter insoportable que hace que todos le rechacen, a pesar de que quien lo conoce bien intuye en él grandes cualidades. Tessa profundiza en su amistad por Jem, al que cada vez ira tomando más aprecio hasta el punto de que su corazón quedará dividido y confuso, entre lo que siente por Will y por Jem. 

Sabremos más sobre la relación de Will y Jem, y sobre las costumbres de los cazadores de sombras. Tessa conforme va conociendo su mundo, especialmente a sus amigos del Instituto, va sintiéndose cada vez más en familia entre ellos. 

La amenaza de los engendros mecánicos y del siniestro Magister se sigue cerniendo sobre todos, quedando claro que el odio que siente éste hacia los Nefilim viene de lejos en el tiempo. Tessa sigue sin tener claros sus extraños orígenes, porque la única explicación que se le ocurre parece imposible y cada cosa que descubre complica cada vez más las cosas. 

Toda esta saga es genial y estas novelas de los orígenes tienen el valor añadido de situarse en la época victoriana, que consigue darles cierto encanto atemporal. Además los engendros mecánicos representan una estética peculiar y modernista con cierto toque que recuerda al estilo steampunk, que indica que las cosas están cambiando en este maravilloso mundo lleno de seres mágicos y de los magníficos Nefilim.


Agraïments a l'editorial Estrella Polar per l'exemplar.

2 comentarios :

  1. Tengo que leer esta saga, gracias por la reseña!!

    ResponderEliminar
  2. A mí este me gustó más que el anterior (aunque haya menos acción >_<)
    Aunque tengo muchas ganas de que saquen el tercero... ¡me da pena que la saga se acabe ya!

    Besos

    ResponderEliminar