miércoles, 19 de diciembre de 2012

Joc de trons - George R. R. Martin


Títol català: Joc de trons: Cançó de gel i foc 1
Títol castellà: Juego de tronos: Canción de hielo y fuego 1
Títol original: A game of thrones: A Song of Ice and Fire
Autor: George R. R. Martin
Any de publicació: 2011
Editorial: Alfaguara 
Nº de pàgines: 816
Preu: 25 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


REIS I REINES, CAVALLERS I RENEGATS, MENTIDERS, SENYORS I HOMES HONESTOS. 
TOTS JUGARAN AL JOC DE TRONS 
Els estius s’allarguen durant dècades. L’hivern pot durar tota la vida. I la lluita pel Tron de Ferro ha començat. S’estén des del sud, on la calor engendra conspiracions, luxúria i intrigues, al vast i gèlid nord, on un mur de gel de set-cents peus d’alçada protegeix el regne de les forces de la foscor que es troben més enllà.




Aquesta novel·la inicia de forma magistral la saga de Cançó de gel i foc. En aquesta primera novel·la, ens endinsem al particular món creat per George R.R. Martin en el qual les estacions duren molts anys. A les seves pàgines coneixerem les principals famílies, que es veuran embolicades en la lluita pel poder, i començarem a conèixer la història que porto a aquesta situació. 

Com a espectadors privilegiats, assistirem a l'esdeveniment carregat de simbolisme en el qual els Stark troben els cadells de llop fer, i que presagia temps difícils. Veurem Hivèrnia en el zenit del seu poder, i acompanyarem al rei Robert quan visita la fortalesa per demanar a en Ned Stark que sigui la Mà del Rei. 

Els Lannister també ens serà presentats amb tots els seus secrets i intrigues, per primera vegada coneixerem l'astúcia d’en Tyrion Lannister, el Gnom, i a la malvada reina Cersei. 

En Jon Neu i el seu llop Fantasma aniran al Mur, per formar part de la Guàrdia de la Nit, l'única barrera que defensa els regnes de Ponent d'un antic mal que aguaita en els gels del Nord. 
 

En Desembarcament del Rei, la capital dels set regnes, veurem de prop el mortal joc de trons als quals en Ned Stark haurà de jugar molt al seu pesar amb resultats tràgics. Com diu el lema de la casa Stark s'acosta l'hivern. 

Guardo per al final a la Daenerys Targarien, endinsant-se en el Mar d'Herba dothrakis com una nena adquirint força i confiança, a poc a poc, per acabar entre les flames de la pira funerària del seu estimat Khal Drogo emergint com a mare dels dracs. 

En resum, una completa obra i un insuperable començament per a aquesta saga que marqués un abans i un després en el gènere. Sobretot després de l'espectacular adaptació televisiva de la prestigiosa cadena HBO.




Esta novela inicia de forma magistral la saga de Canción de hielo y fuego. En esta primera novela, nos adentramos en el particular mundo creado por George R.R. Martin en el que las estaciones duran muchos años. En sus páginas conoceremos las principales familias, que se verán envueltas en la lucha por el poder, y empezaremos a conocer la historia que llevo a esta situación. 

Como espectadores privilegiados, asistiremos al evento cargado de simbolismo en el que los Stark encuentran los cachorros de lobo huargo, y que presagia tiempos difíciles. Veremos Invernalia en el cenit de su poder, y acompañaremos al rey Robert cuando visita la fortaleza para pedir a Ned Stark que sea la Mano del Rey. 

Los Lannister también nos será presentados con todos sus secretos e intrigas, por primera vez conoceremos la astucia de Tyron Lannister, el gnomo, y a la malvada reina Cersei. 

Jon Nieve y su lobo Fantasma irán al Muro, para formar parte de la Guardia de la Noche, la única barrera que defiende los reinos de Poniente de un antiguo mal que acecha en los hielos del Norte. 

En Desembarco del Rey, la capital de los siete reinos, veremos de cerca el mortal juego de tronos a los que Ned Stark tendrá que jugar muy a su pesar con resultados trágicos. Como dice el lema de la casa Stark Se acerca el invierno. 

Guardo para el final a Daenerys Targarien, adentrándose en el Mar de Hierba dothrakis como una niña adquiriendo fuerza y confianza, poco a poco, para acabar entre las llamas de la pira funeraria de su amado Khal Drogo emergiendo como madre de los dragones. 

En resumen, una completa obra y un insuperable comienzo para esta saga que marcará un antes y un después en el género. Sobre todo tras la espectacular adaptación televisiva de la prestigiosa cadena HBO.


Agraïments a l'editorial Alfaguara per l'exemplar.

3 comentarios :

  1. He visto la serie y tengo muchas ganas de leerlo, gracias por la reseña =)

    ResponderEliminar
  2. Yo estoy leyendolo y está bastante bien.. ^-^

    ResponderEliminar
  3. He visto las dos primeras temporadas de la serie que desde el primer capítulo me enganchó. Por eso me hice con el primer libro que me llegó la semana pasada y aún no he podido leerlo. Gracias por la reseña ^^

    ResponderEliminar