viernes, 12 de abril de 2013

La noia del llac - Steph Bowe


Títol català: La noia del llac
Títol castellà: La chica del lago
Títol original: Girl saves boy
Autor: Steph Bowe
Any de publicació: 2011
Editorial: La Galera
Col·lecció: Lluna Roja
Nº de pàgines: 190
Preu: 15,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


En Sacha pateix una malaltia terminal; la seva mare és morta, i cada dia ha de veure a l'institut la nova parella del seu pare: és la seva professora d'art. Un dia, en Sacha decideix acabar amb el seu patiment i llançar-se a un llac. És el destí el que fa que el trobi la jove Jewel? La vida d'ella tampoc no ha estat gaire feliç: fa anys va veure morir ofegat el seu germà en aquell mateix llac. Decideix que farà tot el possible per salvar en Sacha. Aquest és el començament del que serà una amistat extraordinària, i potser alguna cosa més, entre dos joves a qui la vida mai no els ha regalat res, però que tenen el millor: es tenen l'un a l'altra.




Aquest llibre ens presenta una emocionant història protagonitzada per la Jewel i en Sacha, dos joves als quals la vida ha tractat malament. La fortuna els va repartir males cartes, han hagut de sofrir i sofreixen encara més problemes junts dels quals la majoria de la gent té bregar en molts més anys.

Les seves vides semblen anar a la deriva, aïllats pels seus propis problemes irresolubles fins que la destinació els fa trobar-se en circumstàncies bastant tràgiques. L'esperança per a ells sembla brollar tímidament, però tindrà sempre cert sabor amarg, amb alguna cosa agridolç dels problemes que se saben irresolubles.

La Jewel és una solitària amb temperament artístic i reflexiu. En Sacha solament té dos amics, però són autèntics. Resulten uns secundaris de luxe, amb un paper molt important per a la història, doncs sempre volen el millor per en Sacha.

Tots dos protagonistes alternen la narració del relat, presentant-nos un drama juvenil intimista i reflexiu, explicat en primera persona per joves que han hagut de madurar a marxes forçades. Tot això amenitzat amb tocs de fina ironia i humor, de vegades alguna cosa surrealista.

M'agrada com l'autora aborda el desafiament d'explicar una història amb tants matisos com aquesta, especialment quan ella mateixa era, quan ho va escriure, tan jove com els seus protagonistes. Haig de destacar el missatge que fins i tot quan hi ha molt poques esperances i les coses estan realment difícils, queda espai per a la il·lusió de viure el moment.

Una lectura recomanable, amb una lectura àgil i addictiva. Emociona però sense ser mai lacrimògen, és optimista encara que sempre des de l'acceptació de la crua realitat. Encara que tots imaginem com serà el final, queda obert a l'esperança.


La Jewel va tornar a riure i em va estrènyer la mà abans que jo em tombés per fer-li un petó. Devíem semblar un parell de nens beneits, però tant me feia, perquè era molt feliç.
El que pensés la gent ja no tenia cap importància.




Este libro nos presenta una emocionante historia protagonizada por Jewel y Sacha, dos jóvenes a los que la vida ha tratado mal. La fortuna les repartió malas cartas, han tenido que sufrir y sufren todavía más problemas juntos de los que la mayoría de la gente tiene lidiar en muchos más años.

Sus vidas parecen ir a la deriva, aislados por sus propios problemas irresolubles hasta que el destino los hace encontrarse en circunstancias bastante trágicas. La esperanza para ellos parece brotar tímidamente, pero tendrá siempre cierto sabor amargo, con un algo agridulce de los problemas que se saben irresolubles.

Jewel es una solitaria con temperamento artístico y reflexivo. Sacha solamente tiene dos amigos, pero son auténticos. Resultan unos secundarios de lujo, con un papel muy importante para la historia, pues siempre quieren lo mejor para Sacha. 

Ambos protagonistas alternan la narración del relato, presentándonos un drama juvenil intimista y reflexivo, contado en primera persona por jóvenes que han tenido que madurar a marchas forzadas. Todo ello amenizado con toques de fina ironía y humor, a veces algo surrealista.

Me gusta como la autora aborda el desafío de contar una historia con tantos matices como esta, especialmente cuando ella misma era, cuando lo escribió, tan joven como sus protagonistas. Debo destacar el mensaje de que incluso cuando hay muy pocas esperanzas y las cosas están realmente difíciles, queda espacio para la ilusión de vivir el momento.

Una lectura recomendable, con una lectura ágil y adictiva. Emociona pero sin ser nunca lacrimógeno, es optimista aunque siempre desde la aceptación de la cruda realidad. Aunque todos imaginamos cual será el final, queda abierto a la esperanza.

5 comentarios :

  1. Te bona pinta, me l'apunto. Bona ressenya!

    Petons!

    ResponderEliminar
  2. Hola!!! Reseña preciosa. Me he animado completamente a leerlo
    GRACIAS

    Little Red Reading Hood
    http://littlered-readinghood.blogspot.com.es/

    ResponderEliminar
  3. A mí este libro me conquistó, me emocionó como pocos *_* Y los personajes son sencillamente geniales. Además, me gustó también que, a pesar de ser un libro duro, la autora utilizara un sentido del humor que anima, en lugar de recurrir a la lágrima fácil.

    Besos

    ResponderEliminar
  4. Una buena reseña, y ya veo que gusto a la gente también que te escribió los comentarios. un besazo.

    ResponderEliminar
  5. Tenc ganes de llegir-lo. Grax per la ressenya

    ResponderEliminar