martes, 9 de julio de 2013

EM PRENYADES - Beatriz Cabezas


Títol: EM PRENYADES
Autor: Beatriz Cabezas
Any de publicació: 2013
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Nº de pàgines: 217
Preu: 18,95 €
Enquadernació: Tapa dura


Laura: “Intenta recuperar el Predictor que navega desorientat en el líquid groc. No pot ser més rosa. No hi ha dubte. Aquella és la primera aparició del seu futur fill o filla. Què serà?”.

Emma: “El projecte estarà enllestit abans que ella doni a llum, això sens dubte. Només queden uns quants detalls per lligar, tenir l’ok definitiu dels brasilers… Quan es comença a notar la panxa?”.

Sílvia: “És al bany de la consulta de la ginecòloga. En pocs minuts li practicarà l’amniocentesi i està molt nerviosa”.

Rita: “Ja no podia esperar. N’acabava de fer quaranta i no estava per perdre ni una hora més. Va agafar el mòbil i va marcar el número de la consulta del seu ginecòleg. Res aturaria el seu desig de ser mare, encara que estigués sola”.



El primer que em crida l'atenció és el divertit joc de paraules del títol, entre embarassades i empipades. Així és com estan les quatre protagonistes d'aquesta història, o més aviat històries aparentment inconnexes que convergeixen unides per l'experiència de la maternitat.

Les quatre dones protagonistes són de diferents edats amb situacions familiars i personals diferents. Es troben també en diferents etapes del seu embaràs, però totes tenen motius per estar emprenyades. Sempre es diu que estar embarassada és una experiència meravellosa, pot ser que així sigui, però per a aquestes dones això ve acompanyat amb una sèrie de problemes, agreujats sovint per la incomprensió del seu entorn. Encara que res sembla que pot fer ombra a l'instant en el qual per fi puguin tenir als seus bebès entre els seus braços.

L'autora aconsegueix unir el puzle i involucrar-nos en la història, permetent-nos veure des de diverses òptiques algunes de les experiències de les dones embarassades amb tot el que té de bo i de dolent. Les protagonistes Laura, Emma, Sílvia i Rita, m'han emocionat i m'han fet riure amb les seves ocurrències.

La novel·la és recomanable per a tots, tant per a les dones, encara que no tinguin en el seu pensament estar embarassades pròximament, com per als homes, per veure si d'una vegada es van assabentant del que passa.



Lo primero que me llama la atención es el divertido juego de palabras del título, entre embarazadas y enfadadas. Así es como están las cuatro protagonistas de esta historia, o más bien historias aparentemente inconexas que convergen unidas por la experiencia de la maternidad.

Las cuatro mujeres protagonistas son de distintas edades con situaciones familiares y personales diferentes. Se encuentran también en distintas etapas de su embarazo, pero todas tienen motivos para estar enfadadas. Siempre se dice que estar embarazada es una experiencia maravillosa, puede que así sea, pero para estas mujeres esto viene acompañado con una serie de problemas, agravados a menudo por la incomprensión de su entorno. Aunque nada parece que puede hacer sombra al instante en el que por fin puedan tener a sus bebés entre sus brazos.

La autora logra unir el puzle e involucrarnos en la historia, permitiéndonos ver desde diversas ópticas algunas de las experiencias de las mujeres embarazadas con todo lo que tiene de bueno y de malo. Las protagonistas Laura, Emma, Sílvia y Rita, me han emocionado y me han hecho reír con sus ocurrencias. 

La novela es recomendable para todos, tanto para las mujeres, aunque no tengan en su pensamiento estar embarazadas próximamente, como para los hombres, para ver si de una vez se van enterando de lo que pasa.

3 comentarios :