viernes, 9 de agosto de 2013

La caiguda dels regnes - Morgan Rhodes


Títol català: La caiguda dels regnes
Títol castellà: La caída de los reinos
Títol original: Falling Kingdoms
Autor: Morgan Rhodes
Traductor/s: Josep Sampere i Martí
Any de publicació: 2013
Editorial: Cruïlla
Nº de pàgines: 427
Preu: 14,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


Quan els regnes entren en guerra, provoquen terratrèmols d’amor i de mort a la vida de les persones.

AURANOS: Un regne pròsper i envejat per molts, que s’aproxima a un abisme de destrucció. Una demolició que s’endurà, fins i tot, la bonica princesa Cleo.
PAELSIA: Una terra miserable i empobrida, habitada per pagesos que es resignen al seu destí…, tret d’en Jonas, que viu ple de ràbia en contra dels auranians, que han assassinat el seu germà.
LIMEROS: Un paisatge tan fred i cruel com el seu rei, en Gaius, un home implacable amb els seus enemics i encara més amb aquells a qui diu que estima. El príncep Magnus i la princesa Lucia aviat ho descobriran.

La guerra està a punt d’esclatar. En quin bàndol estàs?



Aquest és el primer llibre d'una saga que promet molt. En principi està dirigit a un públic juvenil, no obstant això presenta una qualitat tant en els personatges com en els arguments que la fan apte per a un espectre més ampli de lectors.

És un relat de fantasia èpica que ens trasllada a la terra de Mítica, aquesta es troba dividida en tres regnes Auranos, Paelsia i Limeros. Encara que ara estiguin en una relativa pau, sovint s'han enfrontat entre si i la tensió segueix sent gran entre ells. Qualsevol espurna pot estabilitzar la situació, fent que els regnes s'enfrontin de nou. Encara que aquesta vegada la guerra portarà conseqüències molt més terrible que les anteriors.

Els protagonistes són habitants dels diferents regnes, són molt diferents entre si com també ho són els seus països. Un és el príncep hereu de Limeros, l'altra és la segona filla del rei d’Auranos i el tercer és un pagès de Paelsia. Les seves vides transcorren per separat i cadascun té els seus propis problemes, fins que l'esdevenir dels esdeveniments fa que les seves històries vagin confluint.

Resulta interessant la manera en què els personatges van evolucionant, així com que no siguin retratats en blanc i negre, doncs presenten molts matisos que els fan humans. Tenen dubtes i d'alguna manera fan coses que ells mateixos es qüestionen. Això en quant als protagonistes, perquè altres personatges importants són més moralment reprovables.

El que més m'ha agradat és el que s'intueix de fons. Darrere de la història principal s'amaga una altra que anem endevinant per les diferents anotacions que se'ns dóna. El que ara succeeix va començar fa molt temps, quan la font de la màgia va ser robada.

En resum, una interessant novel·la que es llegeix ràpidament. Tot en ella és molt atraient i ve en una cuidada edició, espero amb ànsies la continuació.




Este es el primer libro de una saga que promete mucho. En principio está dirigido a un público juvenil, no obstante presenta una calidad tanto en los personajes como en los argumentos que la hacen apto para un espectro más amplio de lectores. 

Es un relato de fantasía épica que nos traslada a la tierra de Mítica, esta se halla dividida en tres reinos Auranos, Paelsia y Limeros. Aunque ahora estén en una relativa paz, a menudo se han enfrentado entre sí y la tensión sigue siendo grande entre ellos. Cualquier chispa puede estabilizar la situación, haciendo que los reinos se enfrenten de nuevo. Aunque esta vez la guerra traerá consecuencias mucho más terrible que las anteriores. 

Los protagonistas son habitantes de los distintos reinos, son muy diferentes entre sí como también lo son sus países. Uno es el príncipe heredero de Limeros, la otra es la segunda hija del rey de Auranos y el tercero es un campesino de Paelsia. Sus vidas transcurren por separado y cada uno tiene sus propios problemas, hasta que el devenir de los acontecimientos hace que sus historias vayan confluyendo. 

Resulta interesante la manera en que los personajes van evolucionando, así como que no sean retratados en blanco y negro, pues presentan muchos matices que los hacen humanos. Tienen dudas y de alguna manera hacen cosas que ellos mismos se cuestionan. Eso en cuanto a los protagonistas, porque otros personajes importantes son más moralmente reprobables. 

Lo que más me ha gustado es lo que se intuye de fondo. Tras la historia principal se esconde otra que vamos adivinando por los distintos apuntes que se nos da. Lo que ahora sucede empezó hace mucho tiempo, cuando la fuente de la magia fue robada. 

En resumen, una interesante novela que se lee rápidamente. Todo en ella es muy atrayente y viene en una cuidada edición, espero con ansias la continuación.

2 comentarios :

  1. Nunca había oído hablar de este libro pero tiene muy buena pinta, mil gracias pro la reseña! :D

    un beso

    ResponderEliminar
  2. Le tengo muchas ganas!!
    Me lo ofrecieron en su día, pero había que promocionarlo por twitter (que no tengo) y aparte me pillaba fatal de tiempo, así que me quedé sin él U.U

    Besotes

    ResponderEliminar