domingo, 8 de septiembre de 2013

Caure - Doug Wilhelm


Títol català: Caure
Títol original: Falling
Autor: Doug Wilhelm 
Any de publicació: 2013
Editorial: Fanbooks
Nº de pàgines: 236
Preu: 14,90 €
Enquadernació: Rústega amb solapes

En Matt hauria d’haver estat el jugador estrella de l’equip de bàsquet. Era el que tothom s’esperava. Però no es va presentar per entrar a l’equip. Després de classe, camina i camina, i escolta música. Ningú no sap per què ha canviat i ell no en vol parlar.

Però coneix la Katie, que sempre fa moltes preguntes, i de seguida connecten. Tot i així, hi ha un secret que el rosega per dins i que ni tan sols li pot explicar a la Katie. En Matt creu que està sol davant del món, però és veritat que ningú no el pot ajudar?




És una novel·la interessant, seriosa però sense grans complicacions. S'enquadra en el que s'ha vingut a anomenar crossover, novel·les destinades a joves adults que barregen temàtiques juvenils des d'una perspectiva més intensa i madura, fent més ampli el seu espectre de lectors.

Els seus personatges s'enfronten a greus dificultats i sofreixen aquesta mena d'incomprensió amb que sovint es tracta als joves. El principal protagonista té un gran problema en el seu àmbit familiar. Això influeix en tots els aspectes de la seva vida, reflectint-se en el seu comportament i en la seva manera de pensar. Se sent com si hagués caigut en un pou sense fons del que és impossible sortir.

M'agrada com retrata l'aïllament i la manca de comunicació, que fa encara més difícil superar els problemes. És molt trist la manera en què es neguen les evidències, sense reconèixer els clars senyals d'alerta. Desgraciadament qualsevol pot caure en situacions tan terribles com aquesta o fins i tot de pitjors. Malgrat tot, hi ha un punt d'optimisme i esperança, gràcies una mica a l'amor i al fet de que la veritat surti a la llum.

Una intensa història sobre la solitud i la manca de confiança, en si mateix i sobretot en els altres. La seva major virtut és ser realista i que sigui narrada d'una forma àgil i sincera.




Es una novela interesante, seria pero sin grandes complicaciones. Se encuadra en lo que se ha venido a llamar crossover, novelas destinadas a jóvenes adultos que mezclan temáticas juveniles desde una perspectiva más intensa y madura, haciendo más amplio su espectro de lectores.

Sus personajes se enfrentan a graves dificultades y sufren esa forma de incomprensión con que a menudo se trata a los jóvenes. El principal protagonista tiene un gran problema en su ámbito familiar. Esto influye en todos los aspectos de su vida, reflejándose en su comportamiento y en su manera de pensar. Se siente como si hubiera caído en un pozo sin fondo del que es imposible salir.

Me gusta como retrata el aislamiento y la falta de comunicación, que hace todavía más difícil superar los problemas. Es muy triste la manera en que se niegan las evidencias, sin reconocer las claras señales de alerta. Desgraciadamente cualquiera puede caer en situaciones tan terribles como esta o incluso peores. Pese a todo, hay un punto de optimismo y esperanza, gracias un poco al amor y al hecho de que la verdad salga a la luz.

Una intensa historia sobre la soledad y la falta de confianza, en sí mismo y sobre todo en los demás. Su mayor virtud es ser realista y que sea narrada de una forma ágil y sincera.

4 comentarios :