miércoles, 30 de octubre de 2013

Fora de mi - Sharon M. Draper


Títol català: Fora de mi
Títol original: Out of My Mind
Autor/a: Sharon M. Draper
Traductor/s: Josefina Caball Guerrero
Any de publicació: 2013
Editorial: Cruïlla
Col·lecció: Camp a través
Nº de pàgines: 267
Preu: 14,94 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


La Melody és la nena més brillant de l’escola, però ningú no ho sap: té paràlisis cerebral, seu en una cadira de rodes i mai no ha pogut dir ni una sola paraula. Aquesta és una història de superació en què la Melody, surt per primer cop d’ella mateixa i troba la seva pròpia veu.



Cruïlla inicia una nova col·lecció crossover anomenada Camp a través i ho fa de la millor de les maneres amb el fantàstic títol Fora del mi.

Fora del mi és d'aquesta mena d'obres que no et deixa impassible, inevitablement remou alguna cosa dins teu, aconseguint commoure fins a les consciències més insensibles. Pot ser que hi hagi moltes històries sobre nens i nenes amb problemes de tota mena, però d'entre totes sempre hi ha un grapat que destaquen, sobresortint per la seva qualitat i el valor del seu missatge.

Aquesta impressionant història té com a protagonista a la Melody, una jove extraordinària que pateix una greu minusvalidesa. La seva terrible dolència la incapacita per portar una vida “normal”, aïllant-la dins de la seva pròpia ment. El seu destí sembla marcat per les idees preconcebudes que tothom té sobre ella. No obstant això, té la sort de comptar amb uns pares que no es resignen, i està envoltada per algunes persones disposades a no deixar que abandoni. La Melody contra tot pronòstic té una ment desperta i un gran coratge, només compta amb aquestes eines per enfrontar-se a un món hostil i emprèn una decidida lluita per trobar la forma de comunicar-se i integrar-se.

Trobarem en aquesta joia commovedores escenes que ens faran saltar les llàgrimes de pura emoció. Però per a mi el més important és el missatge que mai cal rendir-se, sempre cal lluitar. No devem jutjar a ningú per les seves limitacions, doncs tots les tenim marcant les nostres vides, l'única cosa que importa de debò és com ens enfrontem a elles per superar-les. 

Es un llibre magnífic i absolutament recomanable, amb una gran qualitat literària i humana. Tots els éssers humans tenen alguna cosa que aportar. Aquesta obra resulta molt apropiada per remoure consciències en aquests temps de crisis, en els quals tant s'ha retallat en l'ajuda a la dependència posant sovint en situacions desesperades als més necessitats.



Cruïlla inicia una nueva colección crossover llamada Camp a través y lo hace de la mejor de las maneras con el fantástico título Fora de mi.

Fora de mi es de esa clase de obras que no te deja impasible, inevitablemente remueve algo dentro de ti, consiguiendo conmover hasta las conciencias más insensibles. Puede ser que haya muchas historias sobre niños y niñas con problemas de todo tipo, pero de entre todas siempre hay un puñado que destacan, sobresaliendo por su calidad y el valor de su mensaje.

Esta impresionante historia tiene como protagonista a Melody, una joven extraordinaria que sufre una grave minusvalía. Su terrible dolencia la incapacita para llevar una vida “normal”, aislándola dentro de su propia mente. Su destino parece marcado por las ideas preconcebidas que todo el mundo tiene sobre ella. Sin embargo, tiene la suerte de contar con unos padres que no se resignan, y está rodeada por algunas personas dispuestas a no dejar que abandone. Melody contra todo pronóstico tiene una mente despierta y un gran coraje, solamente cuenta con estas herramientas para enfrentarse a un mundo hostil y emprende una decidida lucha por encontrar la forma de comunicarse e integrarse.

Encontraremos en esta joya conmovedoras escenas que nos harán saltar las lágrimas de pura emoción. Pero para mí lo más importante es el mensaje de que nunca hay que rendirse, siempre hay que luchar. No debemos de juzgar a nadie por sus limitaciones, pues todos las tenemos marcando nuestras vidas, lo que de verdad importa es cómo nos enfrentamos a ellas para superarlas.

Es un libro magnífico y absolutamente recomendable, con una gran calidad literaria y humana. Todos los seres humanos tienen algo que aportar. Esta obra resulta muy apropiada para remover conciencias en estos tiempos de crisis, en los que tanto se ha recortado en la ayuda a la dependencia poniendo a menudo en situaciones desesperadas a los más necesitados.



4 comentarios :

  1. No conocía este libro, así que haré caso a tu recomendación y me lo apunto.
    Gracias por la reseña

    ResponderEliminar
  2. Molt recomanable. Aconsegueix que et posis en la pell de la protagonista. Només trontolla una mica el final, previsible.

    ResponderEliminar
  3. A mi m'ha encantat!!! i el final és maquíssim! a més l'autora aconsegueix que et possis en la pell del personatge perfectament!!

    ResponderEliminar