miércoles, 23 de octubre de 2013

M'ocuparé de tu - Samantha Hayes


Títol català: M'ocuparé de tu
Títol castellà: Cuidaré de ti
Títol original: Until you're mine
Autor: Samantha Hayes
Any de publicació: 2013
Editorial: labutxaca
Nº de pàgines: 495
Preu: 9,95 €
Enquadernació: Rústega sense solapes


La Clàudia té la vida que sempre ha volgut, i és plenament feliç. Està embarassada d’un nen molt desitjat, té un marit que l’estima amb bogeria i una casa gran i bonica. És tot allò que sempre ha somniat i res no sembla que pugui fer trontollar aquesta felicitat.

Però, llavors, la Zoe entra en la seva vida. La Clàudia la contracta amb la idea de tenir algú al seu costat que la pugui ajudar quan el bebè neixi. Amb l’arribada del nadó, els fills bessons de l’anterior matrimoni del marit i la feina, pensa que necessitarà ajuda per alleujar el dia a dia. No obstant això, ben aviat veurà que hi ha alguna cosa en la Zoe que no li acaba de fer el pes. No se’n refia del tot. I és quan un dia l’enxampa a la seva habitació que el neguit de la Clàudia es converteix en una por ferotge i real...




M'atreia l'argument d'aquesta novel·la i havia llegit bones crítiques. Suposava que a l'estar centrada en un tema tan sensible com la maternitat, la tensió dramàtica seria gran i mereixeria la pena. Quan he tingut l'oportunitat m'he posat a llegir-la amb moltes ganes i les meves expectatives han quedat àmpliament satisfetes.

Estem davant d'un thriller psicològic eminentment femení, les dones són les seves absolutes protagonistes amb la maternitat com a rerefons, tres veus femenines es combinen i es barregen per a conformar un intrigant trencaclosques, les peces van encaixant adequadament en els moments precisos fins arribar al sorprenent final.

L'obra està narrada amb un estil que presta molta atenció al detall. Les parts més truculentes i sagnants són resoltes hàbilment, sense caure en cap moment en un abusiu ús de vísceres i del gore. Hauria estat fàcil utilitzar aquest recurs efectista, però no ho trobaria adequat atès el singular del cas.

Encara que el tema principal sigui el desig de ser mare i no poder ser-ho, amb totes les frustracions que pot comportar no poder aconseguir-ho, en aquesta novel·la hi ha cabuda per a molts més aspectes de les condicions de la dona. Les seves pors i esperances queden reflectits, no només en les tres protagonistes sinó també en altres veus femenines que treuen el cap en aquestes pàgines.

En resum, una obra recomanable, entretinguda i bastant completa. Potser no aconsegueixi la categoria d'una obra mestra del gènere, però és molt addictiva i m'ha fet passar bons moments. Em sembla molt adaptable al cinema i m'agradaria veure-la en pel·lícula.



Me atraía el argumento de esta novela y había leído buenas críticas. Suponía que al estar centrada en un tema tan sensible como la maternidad, la tensión dramática sería grande y merecería la pena. Cuando he tenido la oportunidad me he puesto a leerla con muchas ganas y mis expectativas han quedado sobradamente satisfechas. 

Estamos ante un thriller psicológico eminentemente femenino, las mujeres son sus absolutas protagonistas con la maternidad como trasfondo, tres voces femeninas se conjugan y entremezclan para conformar un intrigante puzzle, cuyas piezas van encajando adecuadamente en los momentos precisos hasta llegar al sorprendente final. 

La obra está narrada con un estilo que presta mucha atención al detalle. Las partes más truculentas y sangrientas son resueltas hábilmente, sin caer en ningún momento en un abusivo uso de vísceras y del gore. Hubiera sido fácil usar este recurso efectista, pero no encuentro que hubiera sido lo adecuado dado lo singular del caso. 

Aunque el tema principal sea el deseo de ser madre y no poder serlo, con todas las frustraciones que puede acarrear no poder lograrlo, en esta novela hay cabida para muchos más aspectos de las condiciones de la mujer. Sus miedos y esperanzas quedan reflejados, no solamente en las tres protagonistas sino también en otras voces femeninas que se asoman en estas páginas. 

En resumen, una obra recomendable, entretenida y bastante completa. Quizá no alcance la categoría de una obra maestra del género, pero es muy adictiva y me ha hecho pasar buenos momentos. Me parece muy adaptable al cine y me gustaría verla en película.


2 comentarios :