martes, 26 de noviembre de 2013

Pulsacions - Javier Ruescas / Francesc Miralles


Títol català: Pulsacions
Títol castellà: Pulsaciones
Autor: Javier Ruescas / Francesc Miralles
Any de publicació: 2013
Editorial: Cruïlla
Nº de pàgines: 197
Preu: 9,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


L’Èlia acaba de despertar després de vàries setmanes immersa en un coma profund. Quan encara està a l’hospital, la seva mare li regala un Smartphone amb el programa de missatgeria Hearbeats. Un bon dia comença a rebre missatges misteriosos que li faran replantejar-s’ho tot, fins i tot la frontera entre la vida i la mort.



Pulsacions és un llibre diferent, una nova forma de fer literatura conjuminant els nous mitjans d'expressió. L'ús de la missatgeria instantània per armar una novel·la resulta interessant, fer servir solament diàlegs com a forma d'explicar una història aporta noves perspectives i possibilitats.

L’Èlia és la típica adolescent, la clau de la seva història és que ha sofert una experiència traumàtica. Les seqüeles de la mateixa la portaran a reflexionar des de diferents punts de vista i a canviar les seves prioritats. La seva família i amics es comuniquen amb ella de totes les formes que poden, però nosaltres solament ho anem coneixent a través dels seus missatges.

Aquest intercanvi d'idees aconsegueix implicar-nos en el relat, aconseguint mostrar-nos el quadre general. La trama està ben muntada i té més d'un aspecte interessant, tocant una àmplia gamma de qüestions. Encara que, sens dubte, el més important sigui la forma en què està narrada, en conjunt resulta un llibre entretingut.

M'agrada l'encapçalament de cada capítol amb sentències de Buda i especialment els diàlegs entre l’Èlia i el misteriós Phoenix, plens de frases extretes de pel·lícules i llibres.



Pulsaciones es un libro distinto, una novedosa forma de hacer literatura aunando los nuevos medios de expresión. El uso de la mensajería instantánea para armar una novela resulta interesante, usar solamente diálogos como forma de contar una historia aporta nuevas perspectivas y posibilidades.

Èlia es la típica adolescente, lo particular de su historia es que ha sufrido una experiencia traumática. Las secuelas de la misma la llevarán a reflexionar desde distintos puntos de vista y a cambiar sus prioridades. Su familia y amigos se comunican con ella de todas las formas que pueden, pero nosotros solamente lo vamos conociendo a través de sus mensajes.

Este intercambio de ideas consigue implicarnos en el relato, logrando mostrarnos el cuadro general. La trama está bien montada y tiene más de un aspecto interesante, tocando una amplia gama de cuestiones. Aunque, sin duda, lo más importante sea la forma en que está narrada, en conjunto resulta un libro entretenido.

Me gusta el encabezamiento de cada capítulo con sentencias de Buda y especialmente los diálogos entre Elia y el misterioso Phoenix, llenos de frases extraídas de películas y libros.

4 comentarios :

  1. A mí personalmente me gusto bastante aunque el final me pareció un poco flojo, pero bueno es un libro muy bonito tanto por estar escrito en mensajes como por el mensaje que representa y nos quiere enseñar. Además es una lectura muy amena.

    Un besito.

    ResponderEliminar
  2. parece interesante, lo tendré en cuenta para las próximas adquisiciones.

    ResponderEliminar
  3. Las frases y los aforismos son un puntazo, tanto como el marco textual; pero al final odié a Phoenix, al final "sólo" era eso...

    Un beso :)

    ResponderEliminar
  4. Pues... yo no se si hacerme con el libro o no... Espero salir pronto de dudas.
    Besos!

    ResponderEliminar