lunes, 22 de septiembre de 2014

Aigües tèrboles - Claudia Gray


Títol català: Aigües tèrboles
Títol castellà: Aguas oscuras
Títol original: Fateful
Autor: Claudia Gray
Any de publicació: 2012
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: L'Illa del Temps
Nº de pàgines: 333
Preu: 14,96 €
Enquadernació:  Rústega amb solapes


10 d'abril del 1912, Southampton

El Titanic, el vaixell més gran del món, està a punt de salpar. A bord viatja Lady Regina i els seus dos fills, acompanyats de la minyona, la Tess, una noia de divuit anys que somia arribar a Nova York per començar una nova vida.

Just abans de posar-se en marxa, la Tess coneix l'Alec, un atractiu viatger que amaga un secret molt fosc. L'Alec és, en realitat, un home llop que intenta fugir del líder d'una poderosa germandat, que també és al vaixell i el persegueix per prendre-li l'herència.Mentre la seva obsessió per l'Alec creix, la Tess haurà d'enfrontar-se a un perillós joc de poders. I el destí s'encarregarà de complicar més les coses quan el Titanic xoqui contra un iceberg a les costes de Terranova...



L'autora ens ofereix una bella història d'amor i fantasia sobrenatural, en el marc incomparable del majestuós Titanic. És com si Downton Abbey i la famosa pel·lícula es donessin la mà, units sota l'amenaça de la maledicció dels homes llops.

Aristòcrates en decadència i joves a la recerca de noves oportunitats, viatgen junt milionaris nord-americans i sinistres personatges. Tot això en un còctel ple de misteri i societats secretes, on l'amor és l'única cosa que pot marcar la diferència.

És curiós llegir un llibre on saps que el vaixell es va a enfonsar. Tot això, malgrat el luxós del Titanic, contribueix a crear cert ambient claustrofòbic que presagia el desastre. Les amenaces són múltiples, tant les conegudes com d’altres que s'aniran desvetllant. L'acció va en crescendo fins a un final ple de possibilitats.

M'agraden les descripcions de la majestuositat del Titanic, no m'estranya que segueixi causant tanta impressió ara com en 1912. El tema dels homes llops està ben portat i no falta la pertinent història d'amor. Destacar el contrast hàbilment relatat que existeix entre els rics i els pobres, entre els passatgers de primera i els de tercera. Pel seu treball la protagonista està obligada a moure's entre ambdues cobertes, veiem a través dels seus ulls el cruel abisme que separa a rics i pobres.



La autora nos ofrece una hermosa historia de amor y fantasía sobrenatural, en el marco incomparable del majestuoso Titanic. Es como si Downton Abbey y la famosa película se dieran la mano, unidos bajo la amenaza de la maldición de los hombres lobos.

Aristócratas en decadencia y jóvenes en busca de nuevas oportunidades, viajan junto millonarios norteamericanos y siniestros personajes. Todo ello en un cóctel lleno de misterio y sociedades secretas, donde el amor es lo único que puede marcar la diferencia.

Es curioso leer un libro donde sabes que el barco se va a hundir. Todo ello, a pesar de lo lujoso del Titanic, contribuye a crear cierto ambiente claustrofóbico que presagia el desastre. Las amenazas son múltiples, tanto las conocidas como las que se irán desvelando. La acción va en crescendo hasta un final lleno de posibilidades.

Me gustan las descripciones de la majestuosidad del Titanic, no me extraña que siga causando tanta impresión ahora como en 1912. El tema de los hombres lobos está bien llevado y no falta la pertinente historia de amor. Destacar el contraste hábilmente relatado que existe entre los ricos y los pobres, entre los pasajeros de primera y los de tercera. Dado su trabajo la protagonista está obligada a moverse entre ambas cubiertas, vemos a través de sus ojos el cruel abismo que separa a ricos y pobres.

4 comentarios :

  1. Es veu que el Titànic portava de tot ;D
    sembla que ha de ser una bona història, l'anotarem als pendents.

    ResponderEliminar
  2. Hola! No coneixia el llibre però té molt bona pinta així que me l'apunto. Sempre és bo saber que existeix alguna cosa més a part de la película Titànic. Gràcies per la ressenya, petons!

    ResponderEliminar
  3. No sé, a mi aquesta història no em va acabar de convèncer...

    ResponderEliminar
  4. Lo leí hace años y me encantó, la trama me pareció original y la autora esque me encanta <3

    ResponderEliminar