miércoles, 24 de septiembre de 2014

Tremolor - Maggie Stiefvater


Títol català: Tremolor
Títol castellà: Temblor
Títol original: Shiver
Autor/a: Maggie Stiefvater
Traductor/s: Maria Roura Mir
Any de publicació: 2010
Editorial: Cruïlla
Nº de pàgines: 447
Preu: 15,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


Fa anys, la Grace va estar a punt de ser devorada per una bandada de llops. Inexplicablement, un dels animals, un llop d’ulls de color groc, la va salvar. Des de llavors, cada hivern, la Grace s’acosta al bosc que hi ha darrere de casa seva i, des de la distància, el llop i la noia s’observen.
Quan arriba la calor, la bandada desapareix, i el llop d’ulls grocs se’n va. Però aquest any la Grace no vol que arribi l’hivern. No vol que arribi mai.
Ha conegut un noi. És un noi normal, però té uns ulls fascinadors, de color groc.



Tenia moltes ganes de llegir aquesta trilogia, principalment per dos motius: el primer era que tot el que havia llegit de l'autora m'havia agradat i em portava a voler més, i el segon és que havia sentit coses bones.

Aquest primer volum ens introdueix de ple en una història apassionant, una manera diferent d'afrontar les històries d'homes llops i, al mateix temps, entroncada amb el classicisme.

És original i plena de força, la història d'amor dels dos protagonistes des de la seva primera i terrible trobada està plena de dificultats aparentment insuperables.

En Sam i la Greice són protagonistes absoluts d'aquest primer lliurament, tots dos tenen companys i amistats, però essencialment i per diferents motius són ànimes solitàries incompletes l'un sense l'altre. Junts formen un tot.

Està narrada a dues veus i la temperatura és un protagonista més. Fa poc vaig veure la sèrie Fargo, que té més o menys les mateixes localitzacions, això unit a la riquesa de la prosa m'ofereix una imatge molt viscuda de les inclemències de Minnesota.

M'agrada molt les sensacions que transmet el llibre, l'angoixa de la inevitable destinació, la vida marcada del noi dels ulls grocs està unida inexorablement a la seva estimada. Situacions desesperades requereixen mesures desesperades, i si la seva història d'amor vol tenir una oportunitat hauran d'estar disposats a afrontar les conseqüències.



Tenía muchas ganas de leer esta trilogía, principalmente por dos motivos: el primero era que todo lo que había leído de la autora me había gustado y me llevaba a querer más, y el segundo es que había oído cosas buenas.

Este primer volumen nos introduce de lleno en una historia apasionante, una manera distinta de afrontar las historias de hombres lobos y, al mismo tiempo, entroncada con el clasicismo.

Es original y llena de fuerza, la historia de amor de los dos protagonistas desde su primer y terrible encuentro está llena de dificultades aparentemente insuperables.

Sam y Grace son protagonistas absolutos de esta primera entrega, ambos tienen compañeros y amistades, pero esencialmente y por distintos motivos son almas solitarias incompletas el uno sin el otro. Juntos forman un todo.

Está narrada a dos voces y la temperatura es un protagonista más. Hace poco vi la serie Fargo, que tiene más o menos las mismas localizaciones, esto unido a la riqueza de la prosa me ofrece una imagen muy vivida de las inclemencias de Minnesota.

Me gusta mucho las sensaciones que transmite el libro, la angustia del inevitable destino, la vida marcada del chico de los ojos amarillos está unida inexorablemente a su amada. Situaciones desesperadas requieren medidas desesperadas, y si su historia de amor quiere tener una oportunidad deberán estar dispuestos a afrontar las consecuencias.

3 comentarios :

  1. Me llama bastante esta saga ^^

    besos!

    ResponderEliminar
  2. El primero me gustó, pero los demás no demasiado, pues el estilo de la autora no me enamoró y además, no pasaba casi nada... :/

    ResponderEliminar
  3. ME encantó el libro y sobre todos los protagonistas son taan melossos y adorables <333

    ResponderEliminar