domingo, 2 de noviembre de 2014

Quatre - Veronica Roth


Títol català: Quatre
Títol castellà: Cuatro
Títol original: Four
Autor: Veronica Roth
Any de publicació: 2014
Editorial: Fanbooks
Nº de pàgines: 233
Preu: 16 €
Enquadernació: Rústega amb solapes


Trilogia Divergent:
Divergent
Insurgent
Lleial


S’inclouen quatre històries: El trasllat, La iniciació, El fill i El traïdor, i tres escenes exclusives addicionals, que deixaran entreveure als fans de Divergent què sent en Quatre.




A la ciutat dividida en faccions en Tobias no és un de més, té una ment diferent. Ell creu que només està fugint de la crueltat del seu pare, però aviat descobrirà uns perills molts més apressants als quals enfrontar-se. La situació s'està tornant insostenible i ser divergent és una cosa que convé amagar, ser descobert equival a una sentència de mort.

Aquest llibre podria ser perfectament un apèndix de Divergent, o el primer pas cap a un spin-off. Sens dubte, és interessant conèixer més d’en Tobias abans de ser Quatre i abans que aparegués la Tris.

L’obra està fragmentada en diverses històries i algunes escenes curtes, quasi com a escenes addicionals de Divergent. La meva postura és una mica ambivalent respecte a aquest llibre, m'ha agradat i per descomptat volia llegir-ho, encara que solament fora per a completar l'experiència amb la trilogia, però d'altra banda Quatre em sembla un personatge que mereixia més i esperava més d'aquest llibre, encara que només fóra més volum i més històries.

És un personatge amb força i podria haver compartit molt més protagonisme en la trilogia, ja en la part final de l'últim llibre Lleial assistim al costat de Quatre al que podria haver sigut la història des de la seva perspectiva.

Recomanable especialment para tots aquells que, igual que jo, siguin fans de la trilogia, gaudiràs d'ell segons t'agradi Quatre i la saga pròpiament dita. Però si no t'has llegit Divergent aquest llibre podria ser un bon pròleg per a començar la saga.



En la ciudad dividida en facciones Tobias no es uno más, tiene una mente distinta. Él cree que está huyendo de la crueldad de su padre, pero pronto descubrirá unos peligros muchos más acuciantes a los que enfrentarse. La situación se está volviendo insostenible y ser divergente es algo que conviene esconder, ser descubierto equivale a una sentencia de muerte.

Este libro podría ser perfectamente un apéndice de Divergente, o el primer paso hacia un spin-off. Sin duda, es interesante conocer más sobre Tobias antes de ser Cuatro y antes de que apareciera Tris.

La obra está fragmentada en diversas historias y algunas escenas cortas, casi como escenas adicionales de Divergente. Mi postura es un poco ambivalente respecto a este libro, me ha gustado y por supuesto quería leerlo, aunque solamente fuera para completar la experiencia con la trilogía, pero por otra parte Cuatro me parece un personaje que merecía más y esperaba más de este libro, aunque sólo fuera más volumen y más historias.

Es un personaje con fuerza y podría haber compartido mucho más protagonismo en la trilogía, ya en la parte final del último libro Leal asistimos junto a Cuatro a lo que podría haber sido la historia desde su perspectiva.

Recomendable especialmente para los que, al igual que yo, sean fans de la trilogía, gozarás de él según te guste Cuatro y la saga propiamente dicha. Pero si no te has leído Divergente este podría ser un buen prólogo para comenzar la saga.

5 comentarios :

  1. Tengo muchas ganas a leer ese libro
    un beso

    ResponderEliminar
  2. No me gustó Leal, así que por nada del mundo leeré algo más de esa mujer. La odio por cargarse la trilogía así... En fin...

    Gracias por la reseña ;)

    ResponderEliminar
  3. Hola! De este libro me llama mucho la atención su portada. Dado que no he leído la trilogía quizá empezaré primero con ella y luego ya lo engancharé con este ;) Gracias por la reseña, besos!

    ResponderEliminar
  4. Le tengo muchas ganas al libro ^^

    Un beso!

    ResponderEliminar